zondag 18 februari 2018
Tijden heilige missen
Minimaliseren

De H.Missen in onze geloofsgemeenschap zijn: In de kapel (Oude Klooster): op vrijdag om 19.00 uur. In de kerk: op zondag om 09.30 uur.

Speciale vieringen op afwijkende tijden worden tijdig aangekondigd.(zie liturgische agenda. Klik hier voor de liturgische agenda

Kijk onder FOTO'S voor fotopresentaties van jubilea.


  

Wat te doen bij...
Minimaliseren

Klik op een onderstaande link voor meer informatie.

Doop
Eerste Communie
Vormsel
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart
Opgave misintentie

Boekjes maken


  

Spreuk...
Minimaliseren
Brood dat men deelt, smaakt beter!

  

Welkom
Minimaliseren

WELKOM OP DE WEBSITE VAN DE GELOOFSGEMEENSCHAP H. MARIA MAGDALENA TE GEFFEN

Wij zijn een levendige actieve rooms katholieke geloofsgemeenschap binnen de dorpsgemeenschap van Geffen. Kerkelijk gezien horen wij bij het bisdom van 's-Hertogenbosch, onder Mgr. Gerard de Korte en maken deel uit van het dekenaat Oss, Uden, Ravenstein van deken Frits Ouwens (per 15 maart 2016). Pastoor David van Dijk is de voorzitter van het kernbestuur en verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van onze geloofsgemeenschap. Hij wordt in het pastorale werk bijgestaan door een kerngroep pastoraat en vele werkgroepen. Onze geloofsgemeenschap behoort tot de PAROCHIE DE GOEDE HERDER, waar eveneens de geloofsgemeenschappen Heesch, Nuland, Nistelrode, Vinkel en Vorstenbosch bij horen.

***************************************************************************

Brabantse subsidie voor kerk Geffen

Geffen, 3 februari 2018 –  Belangrijk bezoek op zaterdag voor de Maria Magdalenakerk in Geffen.  Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant  kwam met een delegatie langs, met goed nieuws: de kerk  ontvangt een subsidie van 237.190 euro voor restauratie en instandhouding.

Dolgelukkig is Harry Peters met de beschikking. De voorzitter van de restauratiecommissie neemt de beschikking met een brede glimlach in ontvangst. “We hebben het twee keer eerder geprobeerd, en gelukkig is drie keer scheepsrecht.”

Volle pastorie
In een volle pastorie luisteren een stuk of tien vrijwilligers hoe hij vertelt dat met het geld de klokkenstoel gerestaureerd gaat worden. En dat is inderdaad hard nodig, blijkt als het gezelschap even later de toren in klimt en de klokken bekijkt. De klokkenstoel, de stellage waar de klokken inhangen, is er slecht aan toe. Het hout is rot, en op sommige plekken zijn er hele happen uit.

Tien Brabantse monumenten krijgen in totaal ruim drie miljoen euro restauratiesubsidie van de provincie. Gedeputeerde Henri Swinkels overhandigde de beschikking dit weekeinde ook persoonlijk aan vertegenwoordigers van brouwerij de Gecroonde Bel in Oosterhout (272.847 euro)  en Fort Altena in Werkendam (400.000 euro). Zeven andere monumenten ontvingen de beschikking per post. 

Identiteit
De subsidie is bij alle monumenten bedoeld voor restauratie en instandhouding van rijksmonumenten. Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur): “De verbindings- en verbeeldingskracht van erfgoed is de basis voor ons erfgoedbeleid. Brabant is bezaaid met erfgoed, van oude kloosters en fabrieken tot forten en molens. Al dat erfgoed vertelt iets over onze identiteit, maakt ons verleden zichtbaar en verbindt ons er mee. Dat willen we zichtbaar maken en houden.

Daarbij ligt de focus van de provincie op vier verhaallijnen: Religieus Brabant, Bevochten Brabant, Bestuurlijk Brabant en Innovatief Brabant. “We investeren juist in erfgoed dat een belangrijke rol speelt in deze verhalen van Brabant. Deze restauratieregeling past daar in. Bij de tien monumenten die nu subsidie krijgen, zitten met de Sint-Jan in den Bosch (248.204 euro) , de Grote Kerk in Breda  (217.972 euro) ook twee van onze vier topmonumenten, alle vier absolute iconen van de Brabantse geschiedenis”, aldus Swinkels.  

Daken
De overige monumenten die een subsidie ontvingen zijn de Bartholomeuskerk in Waspik (400.000 euro), het Klooster Oude Dijk in Tilburg (325.628 euro), de stuwen Peelkanaal (in de Peel-Raamstelling, 400.000 euro), Vredelust in Tilburg (400.000 euro) en De Wamberg in Berlicum (201.207 euro). Bij alle monumenten wordt de subsidie gebruikt voor restauratie en instandhouding, zoals het vervangen of restaureren van zaken als daken, gevels en ramen. 

******************************************************************
TARIEVEN UITVAART EN BEGRAAFPLAATS zijn gewijzigd per 1 januari 2018.
Kijk onder blokje Parochiebestuur, kerkhof.

******************************************************************

Klik hier: FILM t.g.v. het zilveren jubileum van Torenmuseum De Peperbus 13 nov. 2016

Klik hier: FILMPJE INZEGENING BEVRIJDINGSRAAM

Klik hier: FILMPJE ROGGE MAAIEN 2016

Klik hier: Filmpje subsidie voor de torenspits  

**********************************************************

Zie onder foto's: Eucharistieviering met Effe noar Geffe, met bisschop Gerard De Korte.

 

 

  
Laatste nieuws
Minimaliseren

Thu, 18 Jan 2018 23:00:00 +0100

Thu, 11 Jan 2018 23:00:00 +0100

Fri, 29 Sep 2017 22:00:00 +0200

Tue, 23 May 2017 22:00:00 +0200


  

Laatste foto's
Minimaliseren

  

Privacybeleid  |  Gebruiksovereenkomst                Van der Doelen Automatisering | Creativos
Copyright 2009 - 2013 Parochie H. Maria Magdalena Geffen