donderdag 18 juli 2019
Lezing Marianne Lamers
Lezing Marianne Lamers

WEG MET HET LIEFDADIGHEIDSFRAME. KIES VOOR OPTMISME.

 

De wereld staat er op veel fronten beter voor dan een paar decennia geleden, maar veel mensen weten dat niet. De vele sombere berichten in de media maken mensen passief en moedeloos. Dat tij wil World's Best News keren. Met informatie over vooruitgang hoopt deze internationale beweging van journalisten mensen te inspireren en betrokken te houden bij wereldwijde ontwikkelingen. Marianne Lamers van World’s Best News geeft dinsdag 20 februari om 20.00 uur een lezing en workshop bij de Parochie De Goede Herder, op de kerklocatie Geffen, in het Oude Klooster (bovenzaal) Kloosterstraat 7 in Geffen. Op deze dag, die is uitgeroepen tot Internationale dag van de Sociale Rechtvaardigheid, spreekt Marianne, (oud-Geffenaar) over de vooruitgang die mede door ontwikkelingshulp wordt geboekt in lage inkomenslanden. 

De bijeenkomst is bedoeld voor hulporganisaties en anderen met belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking. Als we het over ontwikkelingssamenwerking hebben, vertellen we elkaar doorgaans over de armoede daar en over hoe wij hen kunnen helpen zich te ontwikkelen. Liefdadigheidsframe wordt dat door deskundigen genoemd; het drijft op onze hulp­vaardig­heid en hun afhanke­lijkheid. Mensen uit onze omgeving raken daardoor niet meer geïnteresseerd. Hoe betrek je ze dan? Marianne Lamers vertelt ons over de veranderende visie op ontwikkelingssamenwerking. Inspirerend en direct bruikbaar in een eigen campagne. Kies voor optimisme, want de toekomst ligt open. Het besef dat er nog niets is beslist, verplicht je om er iets aan te doen.
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wel moet u zich opgeven. Dat kan tot uiterlijk 16 februari door een mailtje te sturen naar a.bergsma@parochiedgh.nl.

 

 

 


Posted on vrijdag 19 januari 2018 (Archive on zaterdag 20 januari 2018)
Posted by Diny  Contributed by Diny
Terug    

Privacybeleid  |  Gebruiksovereenkomst                Van der Doelen Automatisering | Creativos
Copyright 2009 - 2013 Parochie H. Maria Magdalena Geffen