FILMAVOND INTO GREAT SILENCE

Beleef de stilte van een klooster. Ervaar in de Nacht van de Nacht, voordat we de klok een uur terug zetten, een fraaie weerspiegeling van het leven in een klooster, van een leven in stilte. Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijk stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Enkel het veranderen van de tijd, de seizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven.

Deze bekroonde documentaire over het monnikenleven van de orde van de Kartuizers, gaat over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de aller puurste vorm. Het is een monument voor onthaasting, voor een levensstijl die in onze tijd bijna verdwenen is. De lengte van de film is 158 minuten. Zolang in stilte samen zijn is op zich al een bijzondere ervaring. Het vraagt van de kijkers enig geduld, maar het is zonder meer de moeite waard. Voordat de wintertijd ingaat heeft u een avond gehad die u niet licht zult vergeten.

De film is te zien op zaterdag 28 oktober in de parochiezaal achter de Lambertuskerk in Nistelrode aan Lindestraat 6. De inloop is vanaf 19.00, de toegang is gratis en om 19.30 uur start de film. Voor deelname kunt u zich tot 26 oktober opgeven bij de pastoraal werkster van de parochie De Goede Herder, Annemie Bergsma:  (0412) 451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl. Aanmelden is verplicht.

Posted on zaterdag 30 september 2017 (Archive on zaterdag 28 oktober 2017)
Posted by Diny  Contributed by Diny